Maak het thuis gezellig met theelichtjes of waxinelichtjes

Gezelligheid troef met waxinelichtjes
Maakt u het thuis ook graag gezellig met kleine kaarsjes? Een theelichtje, ook wel waxinelichtje genoemd, schept heel wat gezelligheid in uw woonkamer. Vooral als er meerdere lichtjes in dezelfde ruimte branden, kunt u een aparte sfeer creƫren. Bovendien bestaan er theelichtjes die een geur verspreiden in huis. Deze kleine kaarsjes bestaan in verschillende kleuren en vormen. Per jaar worden er in Nederland honderden miljoenen waxinelichtjes verkocht. Vooral rond kersttijd vindt u de kleine kaarsjes massaal terug in Nederlandse huiskamers. Wilt u ook sfeer in huis brengen rond de feestdagen? Een waxinelichtje brengt licht en warmte in uw woonkamer. Bekijk het zeer ruime aanbod in de winkels. Of u nu een lichtje in een bepaalde vorm, met een speciale
geur of met een volledig natuurlijke brandstof wenst, zoals onze theelichtjes van pure bijenwas!
Waxinelichtjes gemaakt van pure bijenwas.
theelichtjes
Bijenwas waxinelichtje in een aromalamp
De oorsprong van het waxinelichtje
Het was Ericus Gerhardus Verkade die het waxinelichtje in Nederland introduceerde. Deze Nederlandse industrieel, de oprichter van het bedrijf Verkade, kocht in 1898 het patent voor de vervaardiging van waxinekaarsjes. De uitvinder van waxine was eigenlijk zijn Britse schoonzoon, Morris Broad Fowler. Fowler had ontdekt dat een mengsel van was (in het Engels: wax) en paraffine gebruikt kon worden als brandstof voor een kaars. De benaming "waxine" is overigens een samentrekking van de woorden "wax" en "paraffine". In tegenstelling tot een gewone kaars wordt de brandstof bij een waxinekaarsje volledig vloeibaar. Opdat de lont niet zou gaan drijven in de vloeistof, moet deze in een metalen voetje vastzitten. Verkade produceerde bijna een eeuw lang waxinelichtjes. Hoewel de verkoop van de kaarsjes aanvankelijk niet erg succesvol was, groeide stilaan de belangstelling van het publiek. In 1991 verkocht het bedrijf de productie aan Bolsius Groep. Tegenwoordig verkoopt Bolsius wereldwijd ruim een miljard waxinekaarsjes.

Verschillende soorten
Hoewel de meeste mensen de lichtjes aansteken voor de gezelligheid, werden ze oorspronkelijk vooral voor het warmhouden van thee gebruikt. Vandaar de benaming "theelichtje". De lichtjes worden daartoe in een rechaud aangebracht, waarop de theepot wordt geplaatst. Een theelichtje brandt zo'n 4 uur tot 5 uur. De kaarsjes zijn ongeveer 1 cm tot 2,5 cm hoog en hebben een diameter van gemiddeld 4 cm. De goedkoopste lichtjes zitten in een houder van aluminium. De wat duurdere uitvoeringen bezitten een glazen kuipje. Als u wat meer geld wilt uitgeven aan deze kleine kaarsjes, kunt u ook gekleurde theelichtjes in allerlei vormen en met diverse geuren aankopen. Wenst u de geur van sinaasappel, roos, lavendel, kruidnagel, aardbei of mimosa? Het is allemaal mogelijk! Tegenwoordig zijn de meeste mensen meer op zoek naar een milieuvriendelijke en gezondere brandstof voor deze kleine kaarsjes. Paraffine is immers een aardolieproduct en scheidt schadelijke stoffen af bij verbranding. Daarom vindt u op de markt meer en meer lichtjes die gebruikmaken van 100% natuurlijke brandstoffen, bijvoorbeeld bijenwas. Deze natuurlijke bijenwaslichtjes geven vrijwel geen roet af, zijn niet schadelijk voor uw gezondheid en sparen bovendien het milieu! 
Bestel hier uw waxinelichtjes van pure bijenwas rechtstreeks bij de imker:
Waxinelichtjes van 100% pure bijenwaswaxinelichtjes
Waxinelichtje van pure bijenwas